Waskom

Een waskom: praktisch en stijlvol

De waskom, ook wel een opbouw wastafel genoemd, is de laatste jaren erg populair in de sanitair wereld. Wanneer je niet op zoek bent naar een standaard wastafel, maar juist naar een wastafel die tevens als blikvanger dient, is een waskom de ideale oplossing. Een waskom brengt veel voordelen met zich mee en geeft je badkamer bovendien extra allure.

De voordelen van een waskom

Onzichtbare afvoer
Bij een waskom wordt de afvoer helemaal weggewerkt, zodat deze niet langer in het zichtveld hangt. Dit zorgt ervoor dat de stijlvolle uitstraling wordt behouden en het geheel mooi opgaat in de badkamer.

Ruimte
Door het ruime wastafelblad is er veel ruimte waar je toiletartikelen zoals shampoos, tandenpasta en douchtegels kwijt kunt. Daarnaast biedt deze ruimte de mogelijkheid om je badkamer gezellig aan te kleden met accessoires als handdoeken en  kaarsjes.

Gemakkelijk schoon te maken.
Waskommen worden gekenmerkt door hun naadloze binnenwerk, waardoor ze zeer eenvoudig schoon te maken zijn. Doordat vuil niet in of achter naden kan blijven hangen, hoef je slechts een doekje er doorheen te halen waarna je al profiteert van een schone wasbak.

Blikvanger
Met een waskom is je badkamer nooit meer hetzelfde als voorheen. Deze variant op de traditionele wastafel draagt een unieke uitstraling uit en wordt als ware blikvanger gezien.

Vormen en materialen
Van rond tot vierkant en van ovaal tot rechthoekig; waskommen zijn er in allerlei vormen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende materialen. Denk hierbij aan kunststof, een goedkopere variant, of wat prijziger materiaal zoals natuursteen. De verschillende vormen en materialen maken dat dit type wastafel zowel in een klassieke als moderne badkamer past.

Bijpassende kranen
Een waskom is pas compleet met een bijpassende kraan. In tegenstelling tot een traditionele wastafel waar de kraan op de wastafel gemonteerd zit, wordt de kraan hier vaak achter op het wastafelblad geplaatst of aan de muur gemonteerd. Deze laatste variant heeft als voordeel dat er extra plaats vrijkomt op je wastafelblad.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op +31851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl