Toekomst bestendige badkamer

De laatste jaren wordt er steeds meer van de Nederlander verwacht zelfredzaam te zijn en te blijven. Dit betekent  dat u nu of in de toekomst  langer in uw eigen woning moet blijven wonen. De kleine dingen die nu nog gemakkelijk gaan, zullen  lastiger of soms zelfs onmogelijk worden zullen als u op leeftijd begint te komen.

Laten we eerlijk zijn:  niets is zo lekker als een warm bad na een lange werkdag of een flinke sportsessie. U bent nog jong, dus dat is geen enkel probleem. Het bad vol laten lopen, kleren uit en hop in bad en genieten. U wilt dus in uw nieuwe badkamer een lekker ligbad hebben, een uitstekende keuze! De badkamer komt iets boven budget uit, maar u gaat hier zeker 15 á 20 jaar van genieten dus die paar euro extra is het wel waard.

Wat u echter in uw gedachte moet houden, is dat u niet tot in de eeuwigheid kwiek en flexibel zal blijven. U wordt ouder en uw lijf wordt stijver. Het bad in stappen zoals u dat vroeger deed ,wordt lastiger en eigenlijk gebruikt u tegenwoordig steeds vaker de douche terwijl u zo verlangt naar het warme water op uw pijnlijke gewrichten. Een inloop bad kan hier de perfecte oplossing voor zijn. De waterdichte deur in de badrand kunt u open doen.  U stapt een lage drempel over en zit zonder moeite in bad waar u heerlijk kunt genieten van het warme water. Een mooi voorbeeld is de Twinline van Artweger.

Buiten het feit dat een inloop bad perfect is voor het moment dat u ouder wordt, kan het ook erg praktisch zijn voor kleine kinderen. Deze hebben vaak moeite om over de hoge badrand heen te klimmen. Ze moeten hier in getild worden of ze halen halsbrekende toeren uit  om er in te klauteren.

Dit wordt direct weggenomen door de deur en de kinderen kunnen dus op een eenvoudige manier zelf in bad gaan.

We worden steeds ouder en willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Ook bij het vernieuwen van de badkamer is dit een aandachtspunt. Door een paar slimmigheden blijft de badkamer comfortabel, óók als u wat slechter ter been bent. Lees meer over de veiligheid en badkamers.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op 0851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl