Mengkraan

Stel zelf jouw ideale watertemperatuur in met een mengkraan

Een mengkraan is onmisbaar in iedere badkamer, want zeg nou zelf: zonder water dat je op een gewenste temperatuur in kunt stellen, zijn badkamerbezoekjes toch een stuk onaangenamer. Omdat kranen in iedere badkamer onmisbaar zijn, wordt er tegenwoordig veel meer aandacht geschonken aan het soort kraan dat je kiest. Zo kun je kiezen voor een eenvoudig bedienbare ééngreeps mengkraan of juist voor een tweegreeps mengkraan waarmee je koud en warm water precies kunt mengen zoals jij dat wilt. Waar kies jij voor in jouw badkamer?

Eéngreeps- vs. Tweegreepsmengkranen

Het woord zegt het al: de ééngreeps mengkraan wordt gekenmerkt door één hendel waarmee je de temperatuur van het water in kunt stellen. Zo geniet je letterlijk in een handomdraai van de door jouw gewenste watertemperatuur. Een tweegreeps mengkraan bevat daarentegen twee losse kraanknoppen: één voor koud water en de andere voor warm water. Meestal verricht je bij het instellen van de juiste watertemperatuur daarom twee handelingen. De tweegreeps mengkraan wordt nog vaak toegepast in badkamers met een klassieke of landelijke stijl. Bedenk alleen goed of de stijl opweegt tegen het gebruiksgemak.

De juiste kraan voor het juiste doel
Wanneer je een kraan gaat uitzoeken, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je deze gaat gebruiken: het bad, de douche of de wastafel? Niet voor iedere toepassing hoef je namelijk dezelfde soort kraan te gebruiken. Wanneer kies je nu voor welk type mengkraan?

Douche en bad.
Voor de douche en het bad is zowel de ééngreeps mengkraan als de tweegreeps mengkraan geschikt. Het voordeel van de ééngreeps kraan is dat deze vaak van een temperatuurbegrenzer is voorzien, terwijl dit bij een tweegreeps mengkraan niet altijd het geval is. Deze laatste is daarentegen ideaal wanneer je bijvoorbeeld het bad snel wilt vullen met warm water of er later, wanneer het toch iets te warm wordt, alleen koud water aan toe wilt voegen. Bij een tweegreeps mengkraan kun je koud en warm water afzonderlijk laten stromen, waardoor er nooit onnodig koud of warm water wordt aangevoerd.

Wastafel.
Stel je voor: je staat voor de wastafel om ’s ochtends even lekker je gezicht te wassen. Op zo’n moment wil je snel en eenvoudig de juiste watertemperatuur kunnen instellen. Bij een wastafel zien we dan ook vaak de ééngreeps kraan terugkomen. Dankzij het grote aanbod is er voor iedere wastafel een bijpassende kraan te vinden.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op +31851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl