Landelijke badkamers

De badkamer is niet alleen een plek waar we onze persoonlijke hygiëne verzorgen. Tegenwoordig is een badkamer zo veel meer dan dat. Het is dé plek waar we na een drukke dag tot rust komen. Waar we ontspannen. Waar we volop genieten. Laat de landelijke stijl daar nu perfect bij passen. Met een warme, romantische en kalme uitstraling om volledig tot rust te komen. Van oorsprong wordt met ‘landelijk’ een landelijke omgeving bedoeld. Wonen op het platteland dus. Daar hoort natuurlijk een bepaalde sfeer bij. Rust, nostalgie en eenvoud bijvoorbeeld. Maar ook luxe en privacy zijn belangrijke kenmerken van een landelijke stijl. Een stijl die nog vaak terugkomt bij Engelse landhuizen. “Less is more” geldt daarbij. Met de keuze voor de juiste materialen, een aantal mooie (eventueel losstaande) badkamermeubels en bijpassende accessoires komt u al een heel eind.

Natuurlijke materialen
Een badkamer landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan stenen vloeren, houten kastjes en gemetselde of gestucte wanden. U kunt werken met tegels, maar ook een houten lambrisering past perfect binnen het plaatje van de landelijke badkamer.  Tegenwoordig zien we ook veel sloophout terug in landelijke interieurs, onder andere in de badkamerkastjes. Daarnaast kunt u ook denken aan linnen en katoen, wat bijvoorbeeld terug kan komen in het badkamertextiel. Niets geeft immers zo’n lekker behaaglijk gevoel als een zachte handdoek na een warm bad.

 

Rustig kleuren pallet
Qua kleuren in een landelijke badkamer kunt u eveneens denken aan natuurlijke kleuren en subtiele (pastel)tinten. Romig wit, vergrijsde en aardetinten, zandkleuren. off-white  en taupe zijn populaire keuzes. Kortom, een rustig en zacht kleurenpalet. Deze geven de ruimte meteen een warm en knus gevoel.

Meubel & accessoires
Bij deze stijl horen grote landelijke badkamermeubels. Grove, maar wel glad geschuurde kastjes bijvoorbeeld. Vergeet ook het iconische losstaande bad op pootjes niet. Niets zo luxueus als dit bijzondere meubel. U kunt ook kiezen voor een grote regendouche. Klassieke Engelse wastafels. Prachtige toiletten met hoog hangend reservoir. Qua accessoires zijn de klassieke zeepdispensers en toiletrolhouders typische voorbeelden. Maar ook bijpassende houten krukjes, een rieten (was)mand en  een grote spiegel in een sierlijke lijst zijn passende keuzes. Of een bijzondere kroonluchter aan het plafond. Een paar zachte handdoeken en geurende zepen erbij, en het grote genieten kan beginnen.

Landelijke stijl bij Badinstallaties
Bij Badinstallaties kunt u terecht voor een compleet nieuwe landelijke badkamer, maar ook voor losse badkamerelementen in deze stijl. Tenslotte renoveren wij ook graag uw oude badkamer. We adviseren u graag en zorgen natuurlijk voor de nodige inspiratie.

Ook benieuwd hoe zo’n landelijke badkamer eruit kan komen te zien? Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op 0851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl