Dubbele wastafel

Voorkom file in je badkamer met een dubbele wastafel

In de ochtend brengen we veel tijd door in de badkamer, met name de wastafel is op dit deel van de dag erg in trek. Tandenpoetsen, haren kammen, make-up opdoen, we doen het allemaal bij de wastafel. Zeker bij gezinnen waar iedereen tegelijkertijd van huis weg moet, kan dit stress opleveren. Een dubbele wastafel is in dit soort situaties dan ook dé oplossing.

Een enkele of dubbele wastafel?

Wanneer men op zoek gaat naar een nieuwe wastafel vragen veel mensen zich af of ze voor een enkele of dubbele wastafel moeten kiezen. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze, hebben we enkele aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Tijd besparing. Een dubbele wastafel is geen overbodige luxe voor de grotere huishoudens waar iedereen ’s ochtends rond hetzelfde tijdstip van huis weg moet. Door de twee wasbakken kunnen twee personen zich tegelijkertijd klaarmaken, zonder dat ze elkaar in de weg staan. Daarnaast kan een dubbele wastafel ook prettig zijn als je maar met z’n tweeën woont. Hierdoor hoef je nooit op elkaar te wachten.
  • Ruimte. Houd er rekening mee dat een dubbele wastafel over het algemeen meer ruimte in beslag neemt dan een enkele wastafel en daarnaast ook prominenter aanwezig is in de badkamer. Kies daarom voor een model dat past bij de ruimte. Weinig ruimte en toch graag een dubbele wastafel? Kijk dan eens naar onze Slimline badkamermeubelen.
  • Ruimtelijk effect. De enkele wastafel is minder omvangrijk en daardoor vaak minder aanwezig. Zeker in een kleine badkamer is dit bevorderlijk voor het ruimtelijk effect. Wil je graag profiteren van de voordelen van een dubbele wastafel, maar laat de ruimte dit niet toe? Overweeg dan eens een extra brede enkele wastafel. Deze kun je indien wenselijk ook combineren met een dubbele kraan.

Verschillende vormen

Er bestaat een breed assortiment aan dubbele wastafels waarbij je de keuze hebt uit verschillende vormen. Denk hierbij aan rond, rechthoekig, vierkant en ovaal. Ronde en ovale wastafels zijn tijdloos en hebben als voordeel dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Het vierkant en rechthoekig model passen mooi in een strakke badkamer.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op +31851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl