Douchewand

Alles wat je wilt weten over de douchewand
Een douchewand is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Het springt in het oog dus de douchewand moet stijlvol zijn. Daarnaast is de functionaliteit erg belangrijk. Het is immers niet de bedoeling dat je na het douchen de hele badkamer moet dweilen. Douchewanden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en dat kan het lastig maken een juiste keuze te maken. Daarom zetten wij de belangrijkste varianten en materialen voor de douchewand op een rijtje.

Er bestaan verschillende varianten, onderstaand vind u een aantal voorbeelden met betrekking tot douchewanden.

Badwanden
De naam zegt het al. Deze wand wordt gebruikt als er gedoucht wordt in bad. De wand houdt dan het spatten boven de badrand tegen. Badwanden zijn vaak verkrijgbaar in verschillende delen en hebben optioneel een draaibare wand zodat je de wand ook open kunt zetten.

Inloopdouches
Met één grote douchewand creëer je een inloopdouche. Zet de wand tegen de muur of los in de ruimte.

Zijwanden
Dit zijn smallere wanden die bijvoorbeeld worden gebruikt om een inloopdouche (deels) af te sluiten. Ook hier kun je kiezen voor een draaibare zijwand zodat je de zijwand open kunt zetten.

Uitgebreide keuze in materialen
Als het gaat om materialen lijken  de opties eindeloos. Denk maar aan transparant glas, kunststof, matglas of transparant glas met een patroon. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een heldere transparante douchewand waar je doorheen kunt kijken. Hierdoor lijkt je badkamer groter. Wil je liever wat meer privacy? Dan is matglas een slimme keuze. Je kunt dan niet door het glas heen kijken maar je  behoudt toch het ruimtelijke gevoel.

Wat voor douchewand wil jij?
Een douchewand kun je vrij in de ruimte plaatsen of vast tegen de muur waardoor je een nis creëert.  Je hebt de keuze om de wand helemaal door te laten lopen naar het plafond of om wat ruimte over te laten tussen de wand en het plafond. Deze laatste optie zorgt vaak voor een ruimtelijk effect.

Badinstallaties helpt u graag bij het kiezen van de juiste inloopdouche

De douchevloer
Ook bij de vloer van een douche zijn er een aantal opties. Door de tegels van de badkamer door te laten lopen in je inloopdouche oogt de badkamer ruimtelijker en trek je de stijl van de badkamer door naar de douche. Dit is mooi, bijvoorbeeld als je een kleine badkamer hebt. Toch is een aparte douchevloer uit één materiaal ook steeds gewilder geworden. Deze vloeren hebben geen voegen en zijn daardoor makkelijker schoon te houden. Bovendien zijn douchevloeren beschikbaar in allerlei kleuren zodat er altijd een vloer is die past bij jouw badkamer.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op +31851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl