Douche

Een douche voor iedere badkamer
Je douche gebruik je intensief. Om schoon en fris te worden, maar ook voor ontspanning, om je op te warmen na een fikse regenbui en om ’s morgens écht wakker te worden.

Ga je een nieuwe douche uitzoeken? Dan wil je al het gebruiksgemak en de luxe die je nodig hebt. En natuurlijk mag je douche een mooie designaanvulling zijn op je badkamer! Een douche kiezen is leuk, maar nog niet zo eenvoudig.

Neem je bijvoorbeeld een inloopdouche met een douchewand of toch een douchecabine? En welke thermostaatkraan voldoet aan jouw eisen? Beantwoord tijdens je oriëntatie de volgende vragen, dan ben je verzekerd van een doordachte keuze van je douche.

  • Hoeveel ruimte heb je? Welke afmeting je doucheruimte ook heeft, er is vrijwel altijd een passende douchecabine of douchewand. Misschien past er zelfs een bad met een douchewand in je badkamer. Is je ruimte beperkt? Bedenk dan dat transparantie belangrijk is. Een douche in een nis of een douchecabine nemen (voor het oog) veel ruimte weg. Terwijl een glazen douchewand zorgt voor een luchtig en ruimtelijk effect.
  • Welke functionaliteiten vind je belangrijk? Maak je er een echte wellness van of is een basic douche prima voor jou? Veel douchesystemen zijn voorzien van meerdere waterstralen, van een douche met verkoelende nevel tot een stevige masserende regendouche. Er zijn zelfs douches met verlichting, met een digitale kraan of een knop waarmee je met één druk van waterstraal verandert. Al die extra functies klinken natuurlijk goed, maar bedenk wel wat je echt gebruikt in je douche.
  • Wat past bij de stijl van je badkamer? Een inloopdouche maak je zo uitgesproken als je zelf wilt. Ga je voor neutraal, dan kom je meestal uit bij een wand van transparant glas, kunststof of matglas. Maar een douche met bewerkt of getint glas kan natuurlijk ook. Douchecabines drukken wat meer een stempel. Ze zijn in diverse maten en vormen verkrijgbaar, al dan niet met gedecoreerd glas. Ook wat betreft de douchekraan kun je alle kanten op. De meeste hebben een moderne look. Maar er zijn ook nostalgische exemplaren die goed passen in een landelijke stijl. Een inbouwdouche vormt één stijlvol geheel met je badkamer. Een leuke optie als je toch gaat verbouwen.
  • Ga je voor schoonmaakgemak? Kies dan bijvoorbeeld een douchevloer in plaats van tegels in je inloopdouche. Zo is je douche makkelijk schoon te houden door het ontbreken van voegen. Gladde en ononderbroken oppervlakken zijn eenvoudig schoon te houden; een gladde douchewand is dan ook ideaal. Je ziet er wel sneller kalkaanslag op.
De douchevloer

Ook bij de vloer van een douche zijn er een aantal opties. Door de tegels van de badkamer door te laten lopen in je inloopdouche oogt de badkamer ruimtelijker en trek je de stijl van de badkamer door naar de douche. Dit is mooi, bijvoorbeeld als je een kleine badkamer hebt. Toch is een aparte douchevloer uit één materiaal ook steeds gewilder geworden. Deze vloeren hebben geen voegen en zijn daardoor makkelijker schoon te houden. Bovendien zijn douchevloeren beschikbaar in allerlei kleuren zodat er altijd een vloer is die past bij jouw badkamer.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op 0851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl