De inloopdouche

De inloopdouche: ruimtelijk douchen
De inloopdouche is over de jaren heen zeer populair geworden. Met een enkele wand creëer je immers al een douche in je badkamer, voorkom je waterspatten in de rest van de badkamer en behoud je toch het ruimtelijke gevoel. De inloopdouche is verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, maten en materialen. Kenmerkend is de losse wand, vrijstaand of vast aan de muur, en een strakke vloer. Wil je meer weten over de inloopdouche? Wij hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet.

De douchewand: allerlei soorten en maten
De douchewand waarmee je de inloopdouche creëert is er in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt de keuze uit een vrijstaande douchewand of één die je tegen de muur monteert. Daarnaast is er variatie in materialen. Wil je graag een ruimtelijk gevoel in je badkamer? Dan is een transparante glazen wand een goede keuze. Wanneer je meer privacy wilt, kun je het beste kiezen voor een matte glazen wand of stenen  (betegelde) wand. Of kies voor een deels glazen en deels stenen wand. Deze bijzondere combinatie creëert een speels effect in je badkamer.

De douchevloer
Ook bij de vloer van de inloopdouche zijn er een aantal opties. Door de tegels van de badkamer door te laten lopen in je inloopdouche oogt de badkamer ruimtelijker en trek je de stijl van de badkamer door naar de douche. Dit is mooi, bijvoorbeeld als je een kleine badkamer hebt. Toch is een aparte douchevloer uit één materiaal ook steeds gewilder geworden. Deze vloeren hebben geen voegen en zijn daardoor makkelijker schoon te houden. Bovendien zijn douchevloeren beschikbaar in allerlei kleuren zodat er altijd een vloer is die past bij jouw badkamer.

Kies jouw stijl
Een inloopdouche kun je in allerlei stijlen krijgen. Kijk hierbij goed wat het beste in jouw badkamer past. Glazen wanden zijn beschikbaar in transparant glas, kunststof, matglas of transparant glas met een patroon. Stenen wanden kun je laten betegelen met tegels naar jouw keuze. En wist je dat je de douchewand ook kunt schilderen? Er zijn steeds meer sterke water gedragen badkamercoatings op de markt.

Badinstallaties helpt u graag bij het kiezen van de juiste inloopdouche.

De douchevloer

Ook bij de vloer van een douche zijn er een aantal opties. Door de tegels van de badkamer door te laten lopen in je inloopdouche oogt de badkamer ruimtelijker en trek je de stijl van de badkamer door naar de douche. Dit is mooi, bijvoorbeeld als je een kleine badkamer hebt. Toch is een aparte douchevloer uit één materiaal ook steeds gewilder geworden. Deze vloeren hebben geen voegen en zijn daardoor makkelijker schoon te houden. Bovendien zijn douchevloeren beschikbaar in allerlei kleuren zodat er altijd een vloer is die past bij jouw badkamer.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op +31851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl