Badkamer indeling

Badkamer indeling: mogelijkheden voor alle soorten en maten badkamers

Een goede badkamer indeling is ontzettend belangrijk voor optimaal comfort. Of je nu een kleine badkamer hebt, een schuin dak of ruimte genoeg, je wil altijd het maximale uit de ruimte halen. Heb je nog geen idee over hoe je jouw badkamer het slimste kan indelen? Begin bij de basis:

Verschillende soorten badkamers:

Kleine badkamer
De meeste Nederlanders hebben een kleine badkamer en staan voor dezelfde keuzes wat betreft de indeling van de badkamer. Zoals de keuze tussen een bad en een douche. Maar een bad-douche combinatie kan misschien ook. Stel prioriteiten en bedenk wat belangrijk is voor jouw comfort: een dubbele wastafel of een toilet.

Grote badkamer 
Veel ruimte betekent vaak ook veel mogelijkheden. Begin met een lijstje met daarop je must haves. Dat er in jouw badkamer indeling ruimte is voor een groot bad, dubbele douche, toilet én wastafel betekent niet dat je al deze elementen moet verwerken. Misschien past een ruimtelijke inrichting beter bij jou en kies je voor alleen een douche.

Badkamer met schuin dak
Een schuin dak biedt ook meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Wil je een toilet of bad in de badkamer indeling meenemen? Plaats deze dan onder het schuine dak. Hierdoor hou je de hoge delen vrij voor de douche en de wastafel.

En-suite badkamer
Een en-suite badkamer is direct verbonden met de slaapkamer. Wel zo makkelijk, want zo stap je direct vanuit je bed in de douche of breng je nog een snel bezoek aan het toilet voor het slapengaan. De verbinding tussen de twee ruimtes bepaal je zelf. Kies voor een glazen tussenwand als je van ruimte en openheid houdt. Wil je de twee ruimtes liever gescheiden houden? Dan kun je een muur of schuifwand plaatsen ter afscheiding. Met een en-suite badkamer geniet je niet alleen van gemak, maar creëer je ook een luxueuze look. Bovendien kun je de badkamer geheel naar jouw smaak inrichten, zodat deze perfect aansluit op de slaapkamer.

Badkamer ontwerpen
Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer komen meer dingen kijken dan je in eerste instantie denkt. Daarom is het belangrijk om allereerst duidelijk te hebben welke mogelijkheden jouw ruimte biedt en hoe je deze het beste kunt indelen. Door meerdere ontwerpen te maken voor de badkamer kun je de mogelijkheden vergelijken en op basis daarvan besluiten welk ontwerp het beste past. Vervolgens kun je verdergaan naar de volgende stappen, zoals het bepalen van de wand en vloer, het kiezen van de juiste badkamermeubels en eventueel accessoires toevoegen.

Badkamer met bad
Een bad in je badkamer zorgt voor extra luxe en ontspanning. Naast het welbekende bad tegen de muur, zijn er nog allerlei soorten badkuipen. Denk hierbij aan een vrijstaand bad voor als je veel ruimte hebt in je badkamer of een douche en bad in één mocht je wat minder ruimte hebben en toch willen genieten van een bad.

Inloopdouche
De inloopdouche in de badkamer is een populair product. Met alleen al een enkele wand creëer je een inloopdouche in je badkamer. Dit oogt zeer ruimtelijk waardoor het ook voor kleinere badkamerruimtes nog steeds een optie is. De inloopdouche komt in verschillende vormen voor, zoals een losse of vrijstaande wand of een wand tegen de muur.

De ideale badkamer indeling voorziet in al jouw wensen en behoeftes. Bedenk daarom hoe de badkamer gebruikt wordt. Door één persoon tegelijk of met twee of meer? Bedenk ook of je houdt van een opgeruimde badkamer. Houdt dan in de badkamer indeling rekening met handige opbergruimte. Begin bij de grote elementen als de douche, een bad, toilet en meubel, maar vergeet ook niet ruimte te creëren voor accessoires.

Bijzondere badkamer indeling
Naast de standaard badkamer indelingen kan je ook eens nadenken over een bijzondere opstelling. Als de badkamer grenst aan de slaapkamer is een en-suite badkamer misschien een optie. Door middel van een glazen wand betrek je de badkamer bij de slaapkamer en creëer je een ruimtelijk geheel. Ook voor kleine ruimtes of aparte gevormde ruimtes zijn er creatieve oplossingen. Bijvoorbeeld een ligbad dat smaller is aan het voeteneind.

Advies over de badkamer indeling
Onze adviseurs kunnen je nog veel meer vertellen over badkamer indelingen. Benieuwd hoe je jouw badkamer slim kan indelen? Neem vrijblijvend contact met ons op, en laat je verbazen over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Heeft u (ver-)bouwplannen of bent u toe aan een nieuwe badkamer of toilet? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op 0851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl