Klassieke badkamer

Denkt u eens heel even aan die ruimte van uw huis waar u écht tot rust komt. Waar u zich ’s ochtends voorbereidt op de dag. En waar u ’s avonds de dag afsluit. Maar ook waar u zich op ieder moment van de dag even terug kunt trekken als u behoefte heeft aan een momentje voor uzelf. Voelt u zich al wat meer ontspannen? Mooi. Want op deze pagina willen we het hebben over die ruimte, namelijk: de badkamer. Dé plek waar we onszelf opfrissen en tegelijkertijd aan de nodige mentale ontspanning toekomen. Dat doet u natuurlijk het liefste in ruimte waar u zich thuis voelt. Omgeven door kleuren en materialen waar u van houdt. Door meubilair dat zowel een lust voor het oog is als praktisch in onderhoud. Maak kennis met de klassieke badkamer.

De klassieke badkamer

Denkt u aan de klassieke stijl, dan denkt u vast meteen aan herenhuizen en grachtenpanden. Aan hoge plafonds, ornamenten. Een badkamer met een groot losstaand bad op gouden pootjes. Aan zwart-witte geblokte of patroontegels, verchroomde buizen en een granieten wastafel. Maar evengoed aan een houten visgraatvloer, sierlijke kranen en zelfs een kroonluchter. Wie gaat voor een nieuwe klassieke badkamer zal merken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat vraagt om een  totaalservice, van ontwerp tot montage. Goed dat u ons gevonden heeft. Samen met uw adviseur van badinstallaties wordt uw nieuwe badkamer geheel naar wens samengesteld. Maar eerst eens inspiratie opdoen op het gebied van kleuren, materialen en meubilair. Te beginnen met de kleur van de klassieke badkamer.

Klassiek zwart-wit of rustige kleuren

Wie denkt aan de klassieke badkamer denkt aan klassiek zwart-wit. Geblokte tegels of vloertegels met een sierlijk patroon. Witte muurtegels met het bekende zwarte randje of juist glanzend witte muurtegels, afgewisseld met een lik zwarte verf. Een compleet zwart badmeubel met een contrasterende gouden of koperen kranen en handdoeken en accessoires in diezelfde kleuren. Wie van nét iets meer kleur houdt kiest voor grijs-, zand- en houttinten. Maar ook mosgroen is welkom in de klassieke badkamer. Uiteindelijk bepaalt u natuurlijk zelf bij welke kleuren u zich het prettigst voelt. Staan de kleuren waar u van houdt iets minder bekend als klassiek? Ook dat is geen probleem. Met het juiste materiaalgebruik creëert u alsnog het klassieke gevoel dat u zo mooi vindt.

Materialen
Qua materiaalgebruik kunt u denken aan een donkere houten (visgraat)vloer, houten (kader)kastjes en deuren zoals we die in oude herenhuizen zien en gouden, koperen of chromen buizen en kranen. Muur- en vloertegels, wastafels en het ligbad mogen best een flinke glans hebben en ook badkamermeubilair van marmer zien we regelmatig terug in de klassieke badkamer.

Meubilair en accessoires

Typisch klassiek is natuurlijk een grote, oude badkamerschouw en sierlijke ornamenten op het plafond en de muur. Natuurlijk heeft
niet iedereen het geluk in een oud herenhuis te wonen. Gelukkig kunnen we die prachtige nostalgische elementen tegenwoordig zó inbouwen, dat uw badkamer niet van een origineel klassieke badkamer te onderscheiden is. Maar ook zonder al te veel te hoeven verbouwen geeft u uw badkamer een klassieke twist. We noemden hem al eerder: het prachtige ligbad op pootjes met sierlijke klassieke kranen. Met accessoires zoals een kroonluchter, een spiegel met sierlijst of wandverlichting met klassieke lampenkapjes maakt u het plaatje compleet.

Tip: klassiek en modern

Bent u dol op klassiek, maar wekt ook een moderne stijl uw aandacht? Dan heeft u een gouden combinatie te pakken. Klassieke elementen gecombineerd met een modern tintje is dan ook populairder dan ooit. Wat dacht u van een moderne grijze tegelvloer, gelegd in een klassiek visgraatpatroon? Of een klassiek houten badmeubel, gecombineerd met een marmeren werkblad met daarop strakke, keramieken wastafels? Strak vormgegeven, hoogglans kasten, afgewerkt met klassieke gouden handgrepen. Of een strak vormgegeven spiegel met gouden lijst, met twee minimalistische peertjes aan weerszijden. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bekijk daarom vooral ook even ons aanbod moderne badkamer

Heeft u vragen over onze diensten of behoefte aan vakkundig advies? Graag uitnodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Wij hebben al vele mooie “droom” badkamers mogen realiseren over geheel Nederland, o.a. Regio Utrecht, Zuid-Holland, etc. Wij helpen u natuurlijk graag! Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op 0851302688 of stuur ons een e-mail bericht info@badinstallaties.nl